|
Çıkınağıl Asıdası (Evren Ankara) |
|
angaralı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2009
Mesajlar: 110 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80736
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 gram un
3 yemek kaşığı tereyağı
Alabildiği kadar pekmez
Tereyağı eritilip içine pekmez dökülerek iyice ısıtılır. Tereyağlı pekmezin üzerine un ağır ağır dökülerek sürekli karıştırılır, bu karıştırma işlemi tereyağlı pekmez karışımı unla iyice yedirilinceye kadar kavrularak devam eder ve asıda hazırlanmış olur. Asıda iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
|
|