Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolata Kaplı Yer Fıstıklı Krokan


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Bonbon Tarifleri
Cezerye Tarifleri
Çıtır Tarifleri
Elma Şekeri Tarifleri
Karamel Tarifleri
Krokan Tarifleri
Lokum Tarifleri
Pralin Tarifleri
Trüf Tarifleri
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolata Kaplı Yer Fıstıklı Krokan

bebeto
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2012
Mesajlar: 83
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc90533
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2013
2,693 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yer fıstığı
3-4 adet limon suyu
Üst Kaplaması İçin:
1,5 paket çikolata

Teflon bir kaba şekeri koyup ocağın altını kısık olarak açalım. Kenarlardan şekerler erimeye başlayınca tahta bir kaşıkla ortada erimeyen şekerlerinde erimeye başlamasını sağlayalım. Kaptaki şekerin yarısı eriyince 1 su bardağı yer fıstığını,sana margarini ekleyelim. Tahta kaşıkla karıştırarak şekerin tamamının erimesini bekleyelim. şekerler tamamen eriyip karamelize olunca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıp 2-3 dk daha pişirip ocağı kapatalım. hiç beklemeden mermer tezgah, tepsi ya da yağlı kağıdın üzerine karışımı döküp yayalım.( mermer tezgah ve tepsi kullanacaksak hafif yağlayalım) bu aşamada kesinlikle elinizle dokunmayın çok sıcak olduğu için yanabilirsiniz. döktükten sonra 15 dk kadar bekleyelim. bir kenarından hafifçe kaldıralım. Krokan tamamen katılaşmışsa elimizle istediğimiz boyutta kıralım. bir taraftan çikolatayı benmari usulu eritelim. (bir kabı kaynar su dolu başka bir kaba oturtma ile eritme yöntemine benmari denir. ) kırdığımız krokanları yağlı kağıdın üzerine alalım. erittiğimiz çikolatayı üzerine dökelim kaşıkla yaydıralım. kürdan yardımıyla şekillendirelim. Oda sıcaklığında üzerindeki çikolata donunca servis edelim.






Çikolata Kaplı Yer Fıstıklı Krokan Tarifleri Şekerlemeler



(1 adet Çikolata Kaplı Yer Fıstıklı Krokan 22,042 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort