| 
 
 
 | 
Çikolata Kasesinde Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159129 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 ml yarım yağlı süt
 
1 çubuk vanilya
 
75 gr tozşeker
 
300 ml krema
 
4 yumurtanın sarısı
 
1 çay kaşığı mısır unu
 
200 gr bitter çikolata
 
Ahududu
 
 
Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın. Sütü süzün. Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kapta çırpın. Bu karışımı süte ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Karışım kıvamlı hale gelince bir kabın içine alın ve soğutun. Kremayı iyice çırpıp sütlü karışıma ilave edin. İyice karıştırıp buzlukta 6 saat kadar soğutun. Bu süre içinde ara ara dondurmayı iyice karıştırın. Bitter çikolatayı eritin. Dilediğiniz şekildeki kaselerin dış kısımlarını yağlı kağıt ile kaplayıp ters çevirin. Bu bombeli yüzeylere eritilmiş çikolatayı fırçayla sürüp katılaşana kadar bekletin. Yağlı kağıtları çikolata kaselerinin içinden dikkatlice çıkarın. İçlerine dondurma ve ahududuları paylaştırıp servis yapın,.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |