3 kaşık margarin
1 su bardağı un
6,5 çorba kaşığı süt
6,5 çorba kaşığı su
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
4 adet armut
3 çorba kaşığı kaymak
1 paket Hazır çikolata sos
Margarin haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az miktardaki sana yağı kızdırın. Krep hamurundan bir kepçe alıp, tavada önlü arkalı kızartın. Krep hamurunun tümü bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Armutların kabuğunu soyun. Dilimleyip, kendi suyunda pişirin. Kreplerin içine kaymak sürüp, pişen armut dilimlerini yerleştirin. Rulo yapıp, çikolata sos ve reçel ile servis yapın.
Fotoğraf "kırmızı biber" tarafından gönderildi. 03.06.2017
|