www.sefabdullahusta.com
4 adet muz
2 kahve fincanı (Türk kahvesi) un
Çeyrek kalıp margarin
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket çilekli puding (isteğe göre, renklendirmek için)
Sos için:
1 paket çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Muhallebimiz için yağımızı eritiyoruz üzerine unumuzu ekleyerek hızlıca karıştırıyoruz (topaklanmaması için) . Hafif pembeleşince sütümüzü ekliyoruz ve çırpıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyoruz, 5 dakika sonra vanilyamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp 3 adet muzumuzu içine dilimliyoruz ve rondodan geçiriyoruz. Çikolata sosumuz için tencereye sütümüzü koyup toz karışımımızı ekliyoruz. Sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. 2 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Kuplarımızın dibine yarım kepçe sosumuzdan döküp, üzerine muzlu muhallebimizi döküyoruz. Hafif sıcaklığı gidince kalan muzumuzu dilimleyip üzerine koyuyoruz ve çikolata sos ile süsleyip (veya çikolatalı puding te kullanabilirsiniz, renk için çilekli puding kullandım) soğuk olarak servis ediyoruz.
|