www.vzug.com
130 g tereyağı, yumuşak
90 g şeker (1)
5 yumurta sarısı
5 yumurta akı
50 g şeker (2)
100 g galeta unu
120 g badem, kabukları ayıklanmış ve öğütülmüş
40 g kakao tozu
30 g zencefil, rendelenmiş
Tereyağını şekerle (1) birlikte köpürünceye kadar çırpın ve yumurta sarısını yavaş yavaş ekleyin.
Yumurta akı ve şekeri (2) sert şekilde çırpın.
Yumurta akı köpüğünün yarısını tereyağı karışımına ekleyin. Galeta unu, badem, kakao tozu ve zencefili ekleyin. Karıştırın. Ardından kalan yumurta akı köpüğünü dikkatli bir şekilde ekleyin.
Tereyağı sürülmüş porselen kalıplarına şeker serpiştirin ve karışımı kalıplara dağıtın.
Kalıpları ısıtılmış fırının içindeki pişirme kabına yerleştirin. Fırınlayın.
|