|
|
Çikolatalı Çiçek Ekmek |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118335
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2016
1,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Ekdemir
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Arası için:
Çikolatalı fındık ezmesi
Üzeri için:
1 adet yumurta
Kaba süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve mayayı iyice karıştırıp unu yavaşça ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Üzerine streç folyoyla kapatın ve üzerini sıcak tutacak şekilde sarıp dinlenmeye bırakın. Hamurunuzu 8 eşit bezeye bölün. Bir çiçek ekmek için 4 bezeyi ayırın. 4 bezeyi hafif unlayarak merdane yardımıyla kek kalıbının tepsisi kadar açın. Kek kalıbının altını yağlayın üzerine fırın kağıdını yuvarlak bir şekilde kesip kek kalıbını altına yerleştirin. Elinizle düzeltip fırın kağıdının tepsiye iyice yapışmasını sağlayalım. Açtığınız yufkayı fırın kağıdının üzerine yerleştirin. Üzerine çikolatayı sürün ve diğer 2 yufkayı da aynı şekilde açın arasına çikolata sürüp diğer yufkanın üzerine koyun. En son 4. bezeyi de açıp çikolatanın üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Etrafını elinizle iyice düzeltin şekli tam yuvarlak olsun. Çikolatalı hamurun tam ortasına 1 su bardağını ters kapatın hamurun 4 kenarından eşit şekilde kesin. 4 parçanın tam ortasından bir daha kesip 8 parçaya ayırın. 8 parçanın tam ortalayarak yine kesin ve hamurunuz 16 parçaya kesilmiş olacak. Kestiğiniz hamurları yan yana olan iki parçayı tutup tam tersi hizada 2 tur çevirip uçlarının birbirine iyice yapıştırarak birleştirin ve kestiğiniz bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Diğer kalan 4 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Şekil verme işlemi biten ekmeği 45 dakika dinlendirin üzerine yumurtayı çırpıp fırçayla sürün ve 190 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
|
|
Çikolatalı Çiçek Ekmek Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|