https://www.droetker.com.tr
Kek:
0,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Crème Olé:
1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Çikolatalı
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
10 - 15 adet kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Cranberry ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Küp şeklinde minik parçalar elde edecek şekilde kesin.
2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Aralara kek parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.
Kupların üzerini kek parçaları ve cranberry ile süsleyip servis yapın.
|