300 gr. bitter çikolata
3 yaprak jelatin
1 adet yumurta
1 yumurta sarısı
25 gr. pudra şekeri
1 fincan granül kahve
1 paket vanilya
500 gr. kremşanti
1 tatlı kaşığı kako
250 gr. çikolatayı benmari usulü eritin. Jelatini soğuk suda ıslatın. Yumurta, yumurta sarısı, pudra şekeri ve granül kahveyi ayrıca benmari usulü eriti. Jelatini sıkın yumurtalı karışımda eritin. Erittiğiniz bitter çikolaya yumurtalı karışımı ekleyin ılımaya bırakın. Kremşanti ve vanilyayı katı çırpın, kremaya karıştırın. Bir kapta, buzdolabında 3 saat bekletin. Diğer tarafta kalan 50 gr. bitter çikolayaı eritip tabakları süsleyin. Musu bir kaşık yardımıyla üzerine koyun. Kakao, çikolata çubukları ve kahve taneleriyle servis yapın.
|