1 paket (120 g) yulaflı bisküvi
1 paket (80 g) Bitter Çikolata
1 paket (80 g) Sütlü Cikolata
10 adet Sade Lokum
4 çorba kaşığı Tereyağı
60 g Ceviz
160 g çikolatayı parçalara ayırın ve benmari usulü eritin. İsterseniz sadece bitter çikolata kullanabilirsiniz ama ben sütlü ile karıştırmayı seviyorum. Çikolata iyice eriyip pürüzsüz hale gelince içine 4 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Böylece hem daha parlak hem de daha akışkan olacak.
Diğer malzemeler için, 1 paket (120 g) kepekli yulaflı bisküviyi elinizle parçalara ayırın. 10 adet, yaklaşık 120 g lokumun her birini 6 parçaya kesip, bisküvilere ekleyin. İster sade isterseniz fındıklı, fıstıklı lokumlardan kullanabilirsiniz. 60 g yani yaklaşık 3 avuç cevizi elinizle ufalayıp, bisküvilere ekleyin. Erittiğiniz çikolata ile bisküvi karışımını birleştirip, güzelce karıştırın.
Kare veya dikdörtgen bir kabın içine buruşturduğunuz yağlı kağıdı, yarısı dışarı taşacak şekilde koyun. Karışımı yağlı kağıdın üzerine alın ve dışarda kalan yağlı kağıtla üzerini kapatıp, elinizle bastırarak yayın.
Normalde buzdolabında 30 dakika bekletmek gerekiyor. Vaktiniz yoksa derin dondurucuda 10 dakika bekletebilirsiniz. Çıkardıktan sonra da her iki tarafını pudra şekeri ile kaplayın ve ufak parçalara ayırıp atıştırmalık ısırmalıklar olarak keyifle misafirlerinize ikram edin.
|