4 yumurta beyazı
1 bardak şeker
300 gr bitter çikolata, parçalanmış
3 çorba kaşığı İçim Tereyağı
5 bardak İçim Şef Krema
1 bardak çikolatalı gofret, kırılmış
Tuz
Yumurta beyazlarını ve şekeri ısıya dayanıklı bir kapta, hafif sıcak su üzerinde çırpın. Yumurta beyazlarının pişmemesi ancak hafif ısınarak kabarması gerek. 3-4 dakika elde çırptıktan sonra ısıdan alın ve hacmi üç katına çıkana kadar mikserle çırpın. Tereyağı ve çikolatayı yine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde karıştırarak eritin. Tamamen eriyip karışınca ısıdan uzaklaştırın ve dinlenmeye bırakın. 2 bardak İçim Şef Kremayı hafif sertleşene kadar çırpın. Yumurta beyazını ılık çikolata karışımına yedirin. Spatula yardımıyla karışımı alttan üste doğru katlama hareketiyle karıştırırken diğer elinizle kabınızı saat yönünde döndürerek eşit karışmasını sağlayabilirsiniz. Çırpılmış kremayı da aynı şekilde karışımda beyaz çizgiler görülmeyene kadar nazikçe karışıma yedirin. Yarım bardak kadar çikolatalı mousse karışımından tart hamuru üzerine döküp yüzeye eşit bir şekilde yayın. Üzerine çikolatalı gofretleri yaydıktan sonra mousse karışımının geri kalanını ekleyin. Tartı buzdolabında bekletin. Kalan kremayı ve bir tutam tuzu elektrikli çırpıcıyla orta sertliğe ulaşana kadar çırpın. Orta sertliğe ulaştığında tartınızın üzerine çırpılmış kremayı da yayın. En az bir gece buzdolabında bekletin. Üzerini tıraşladığınız çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz.
|