3-4 su bardağı kadar ufalanmış kakaolu kek
2 adet küçük muz
1 paket Ülker Dankek Baton Mozaik Kek
120 gr Ülker Bitter Kuvertür Çikolata
120 gr Ülker Beyaz Pul Çikolata
Ülker Dankek Baton Mozaik Keki rondoda ya da elinizle ufalayın. Muzları püre haline gelene kadar ezin. Kek ve ezilmiş muzu karıştırıp iyice yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlak ya da rulo sekil vererek bonbonları hazırlayın.
Ülker Bitter Kuvertür Çikolatayı ve Ülker Beyaz Pul Çikolatayı ayrı ayrı kaselerde benmari usulü eritin. Hazırladığınız bonbonların bir kısmını iki çatal yardımıyla eritilmiş Ülker Beyaz Pul Çikolata ve Ülker Bitter Kuvertür Çikolataya bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10 dakika kadar çikolataların donması için buzlukta bekletin.
Yağlı kağıttan 2 küçük külah yapın ve kalan çikolataları koyup köşesini küçücük kesin. Bonbonların üzerine çikolata ile ince çizgiler çekin. Donması için 10 dakika daha dolapta dinlendirin ve servis yapın.
|