Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Piştikten sonra:
1 kutu sıvı krema
2 paket burçak bisküvi
Portakal sosu için:
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
Üzeri için:
1 tablet bitter çikolata
Tencereye süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını ekleyerek karıştırın. Ara ara çırpıcı ile karıştırın. Göz göz olmaya başlayınca tereyağı, vanilya, portakal kabuğu rendesi ekleyip 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocağı kapatıp içine kremayı ekleyip mikserle çırpın.
Bisküvileri robottan geçirin. Servis yapacağımız kapların alt kısmına 1 yemek kaşığı bisküvi paylaştırın. Bisküvilerin üzerine bir miktar muhallebi dökün. Muhallebinin üzerine tekrar bisküvi ve tekrar muhallebi dökün.
Portakal sosumuz için bütün malzemeleri tencereye alın. Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Sosu ocaktan alıp kâselere paylaştırın. Üzerine bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve paylaştırın. 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
|