Haliç Üniversitesi
Tavuk göğsü 2 adet 300 gr
Sıvıyağı 0.5 litre
Yumurta 3 adet 180 gr
Un 1 kase 140 gr
Panko 1 kase 140 gr
Tuz
Köri 1 çay kaşığı 5 gr
Soya sosu 1 tatlı kaşığı 10 ml
Beyaz çikolata 50 gr
Sütlü çikolata 50 gr
Ocağa su konulup kaynatılır. Tavuklar julyen kesilir.
Kaynayan suya atılır. Haşlanan tavuklara tuz, köri, soya sosu konulur karıştırılır.
1 saat marinasyonda bekletilir.
Bu esnada çikolatalar benmaride eritilir.
Daha sonra tavuklar önce una, yumurtaya sonrada pankoya batırılıp kızgın yağda pişirilir.
Tavukların bir kısmı çikolataya batırılıp servise hazırlanır.
|