5 adet yumurta
10 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
3,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
200 gram çiğ krema
Karamel sosu için:
2 çay bardağı şeker
200 gram çiğ krema
Önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Diğer malzemeleri de koyup yağlanmış dikdörtgen kabın içine dökün ve keki 170 derecede 35-40 dakika fırında pişirin. Sütü, şekeri ve kremayı soğuk olarak çırpın. Şeker eriyince hazır demektir. Çikolatalı sos için çiğ kremayı tavaya döküp ıstın ve içine bitter çikolata ekleyip eritin. Kek fırından çıkınca üzerine sütlü soğuk şerbeti dökün çekince de çikolatalı sosu döküp servis yapın.
|