Malzeme
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket Sana yağı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket sütsüz çikolata
Hazırlanışı
Kuru üzümleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra su dolu bir kâsede bekletiniz.
Çikolatayı rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz.
Portakalın kabuğunu rendeleyin.
Derin bir kâsede oda sıcaklığında en az 30 dakika beklettiğiniz yumurtaları, şekeri ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar bir çırpıcı veya mikser yardımı ile çırpın.
Krema kıvamına gelince içine yumuşamış Sana yağını ilave edip, karıştırmaya devam edin.
Daha sonra içine portakal kabuğu rendesini, bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın.
Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına döküp, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dak pişirin.
Kek piştikten sonra kalıbında en az 15 dakika bekletip, iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çevirin ki kek kırılmadan kalıptan çıkabilsin.
|