|
Çikolatalı ve Benyeli Mus |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41193
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik malzemeler:
Benye hamuru İçin;
125 gr margarin
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
3 yumurta
Benye iç malzemesi:
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 tutam tarçın
Çikolatalı krema:
200 gr bitter çikolata
3 yumurta sarısı
1 kahve fincanı tozşeker
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı jöle
2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı iri doğranmış fındık
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1. Benye hamuru için su ve margarini tencerede kaynatın. Tuz ve tozşeker ilave edin. Su kay-nayınca unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip ocaktan alın. Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Pişirdiğiniz hamurları enlemesine ortadan ikiye kesin.
2. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarılarını bir kasede tozşekerle iyice çırpın. Sütü azar azar yedirerek ilave edin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Çikolata ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
3. Ocaktan alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada bir karıştırarak oda ısısında soğumaya bırakın.
4. İki yurnurta akını 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp süt kremasına ilave edin. Karışımı çikolatalı kremaya azar azar yedirerek ilave edin.
5. Benyelerin içi için 1 bardak kremayı 1 kaşık pudraşeker ve tarçınla çırpıp yarısını hazırladığınız benyelerin içine ilave edin. Kalanı 6 servis kasesine paylaştırın. Çikolatalı kremanın yarısını ilave edin. Birer benye ekleyip kalan çikolatalı kremayla kaplayın. Fındık serpip üç benye ile süsleyin. Buzlukta 2 saat bekletip üzerine pudraşeker serpin ve servis yapın.
|
|