2 yemek kaşığı ceviz, ince doğranmış
1 yemek kaşığı esmer şeker
150 g bitter çikolata
150 g tereyağı, doğranmış
85 g pudra şekeri
3 büyük yumurta, 3 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Ceviz ve esmer şekeri birlikte karıştırın. 6 mini puding kasesinin iç kısmını yağlayın, daha sonra kapları ceviz karışımında kaşıklayın ve çalkalayın.
Çikolata, tereyağı ve pudra şekerini bir tencerede karıştırarak eritin, biraz soğumaya bırakın, sonra içine yumurta ve yumurta sarısını çırpın ve unu katın. Karışımı puding kaselerinin arasına böldükten sonra 30 dakika soğuduktmaya bırakın.
Fırını 180 ° C'ye önceden ısıtın. Fondanları ısıtılmış fırın tepsisine aktarın ve fırında 8 dakika pişirin.
Fondanları 2 dakika soğumaya bırakın, sonra serperek servis yapın.
|