|
|
Çilavlı Keklik Sarma (İran) |
|
paşazade
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105471
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2015
2,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet keklik
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tuz
Yarım çorba kaşığı karabiber
1 su bardağı esmer et suyu
1 adet yufka
pilavı için :1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
Kekliklerin ayaklarını bağlayınız, içlerini ve dışlarını tuzlayıp biberleyip küçük bir kaba butlarının üzerine yerleştiriniz.
Yağını üzerlerine sürüp, ortadan hızlı hararette fırına koyunuz.
Zaman zaman fırından çıkarmadan kabındaki yağdan bir kaşıkla üzerlerine dökerek 15 dakika kızartıp öbür budunun üzerine yan yatırınız, aynı şekilde yağlayıp 15 dakika daha kızartınız.
Sonra sırtüstü yatırıp aynı şekilde 15 dakika daha kızartınız ve keklikleri tencereden çıkarınız.
Tencereye sebzeleri ilave edip 2 dakika kavurunuz ve yağını süzünüz.
1 dakika kaynatıp Esmer Et Suyu'nu da ilave ederek 2 dakika daha kaynattıktan sonra tekrar süzdürünüz.
Keklikleri ortadan yarıp kemiklerini ayırıp, üzerlerine biraz kızarmış sana yağını dökünüz.
Pilavı için; 1 su bardağı yasemin pirinç 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kasığı tuz ve 1 yemek kasığı sana yağı hepsini birlikte tencereye koyarak 20-25 dakika pişiriniz.
Keklikleri yufkaya ve çilava sarıp, orta hararetli fırında 8-10 dakika pişirip servis yapınız.
|
|
Çilavlı Keklik Sarma (İran) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|