16 adet iri uykuluk
tuz
karabiber
yarım bardak rafine yağ
yarım bardak un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı Acem pirinci
1 adet hazır baklava yufkası
5 su bardağı su (1 litre)
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1) Uykulukları bir kaba koyup, üzerini örtecek kadar su ve tuzunu koyup, 5 dakika kaynatın, süzün, soğuk suya atın. Tekrar süzün, rafine yağı bir kapta kızdırın, una buladığınız uykulukları kızartıp bir tabağa alın, üzerine tuzunu biberi serpin.
2) Pirinci 4 saat önce bol ılık suda ıslayınız. Sonra, 3-4 defa yıkayıp süzdürünüz.
3) Bir tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatınız ve pirinci ilâve edip 8 dakika haşlayıp hemen süzdürünüz.
4) Küçük bir tepsinin içini tamamen yağlayıp, yırtmadan ve kenarlarından bolca sarkıtarak baklava yufkasını yerleştirip içerisine pirincin yarısını yayıp, sırayla uykulukları diziniz.
5) Üzerine kalan pirinci serpip, tereyağını kızartıp her tarafına dökünüz ve kenardan sarkan yufkaları üzerine tamamen kapatıp üzerine yağlayınız.
6) Fırında iyice renk alıncaya kadar 30 dakika kızartıp bir tevzi tabağına bozmadan altüst çevirip, hemen servis yapınız.
|