|
|
ÇİLAVLI VE GÖMLEKLİ KAVURMA (İran) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82352
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
2,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilavı:
500 gram İran pirinci, amberbu
3 çorba kaşığı tuz
3 litre et suyu (yoksa su)
200 gram tereyağı
Sarmak için:
1 adet hazır baklava yufkası
Eti:
1 çorba kaşığı yağ
1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol)
2 adet soyulmuş küçük soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz.
2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz.
3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız.
4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız.
5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurunuz.
6) Pirinci 1 saat önce bol ılık ve tuzlu suda ıslayıp sonra 4 defa yıkayarak süzünüz.
7) Bir tencereye tuzu, et suyunu (veya suyu) koyup kaynatınız. Pirinci de ilâve edip kuvvetli ateşte 8 dakika kaynatıp süzgece boşaltınız.
8) Tereyağını kızartınız ve süzülmüş pirinci üzerine boşaltıp çatalla bir kere karıştırıp tencerenin üzerine bir yağlı kâğıt, kâğıdın üzerine de kapağını kapatarak gayet ağır ateşte veya fırında 10 dakika demlendiriniz.
9) Bir küçük tepsinin veya payreks cam kabın içini yağlayıp yufkayı örtü gibi kenarlarından taşırarak içine yayıp pilavın yarısını içine boşaltınız.
10) Koyun etini dilimleyip pilavın üzerine diziniz.
11) Etin üzerine geri kalan pilavı yayıp kenarlardan taşan yufkalarla pilavın üstünü kapatarak üzerini yağlayınız.
12) Fırına sürüp altı ve üstü kızarıncaya kadar 15-20 dakika kızartıp, bir tevzi tabağına altüst ederek servis vapınız.
|
|
ÇİLAVLI VE GÖMLEKLİ KAVURMA (İran) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|