Kısa URL: https://ml.md/lc15100
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2007
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
5 tane yumurta
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 kaşık toz kırmızı biber
5 su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Geniş bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Yumurtanın önce bir tanesini kaynayan suya kırın. Pişince hiç bozmadan delikli kevgirle servis tabağına alın. Kalan yumurtaları da aynen pişirin. Sarmısaklı yoğurda tuz ilave edip karıştırın. Servis tabağındaki yumurtaların üzerine yoğurdu dökün. Yağı kızdırıp toz biberini koyun ve yakmadan ocaktan alın. Yoğurdun üzerine gezdirin.