|
|
Cılbır (Sivas) |
|
fincan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2009
Mesajlar: 57 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc39031
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009
3,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kaynamakta olan suya önce tuz atılır, sonra da kırılan yumurtalar bu suyun içine aktarılır. Yumurtalar çabucak pişer. Suyu süzülüp üzerine özelenmiş yoğurt ve kırmızı biber ekilen tereyağıda konulduktan sonra sofraya getirilir. Eskiden evlerde cılbır hazırlamak için özel sahan olurdu. Bunların kırılan yumurtaların konulması için çukurları da bulunurdu. Bu cılbır sahanında beş, altı çukur olabilirdi.
|
|
Cılbır (Sivas) Tarifleri Eskişehir Yemekleri
|
|