Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Omlet Tarifleri > Çılbır (27 adet - 2,144,065 defa bakıldı)

Çılbır


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çılbır

Vatandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Bakü
Kısa URL: https://ml.md/lc431
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2005
4,035 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. kaymaksız susuz yoğurt
4 adet yumurta
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı kırmızı biber
2 litre su
2 fincan sirke

Sarımsağı ezip yoğurda katın. 4 çorba kasesine bölerek pay edin. Yağı hafifçe kaynatıp kırmızı biberi ilave ederek bekletin. Su ile sirkeyi küçük bir tencereye koyun. Su iyice kaynayınca yumurtaları teker teker içine kırın. Ağır ateşte kaynatarak pişenleri teker teker delikli kepçe ile alıp, kaselerdeki yoğurdun üzerine koyun. Üzerine az miktarda kırmızı biberli kızgın yağ döküp servis yapın.


ML® Çılbır için tıklayın




Çılbır

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54782
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
3,640 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
4 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı veya 1/2 çay bardağı sıvı yağ
6 çorba kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1/2 kahve fincanı sirke
tuz
kırmızıbiber

Fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek en az 2 saat ıslatalım. Fasulyeleri tekrar yıkayıp basınçlı bir tencereye alalım. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek, fasulyeleri hafifçe diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alalım ve bekletelim. Tencereye tereyağını alıp eritelim, ekleyelim. Salçayı ekleyelim. Yarım dk. daha kavuralım. Fasulyeleri haşlanma suyu ile birlikte tencereye alalım. Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çuçka biberlerini delmeden ve doğramadan ekleyip yemeği ağır ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.01.2017


ÇILBIR

şiar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc56985
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010
2,351 defa indirildi / yazdırıldı




Çılbır için, evvelâ bir sahana biraz su koymalı. Kaç yumurta kırılacaksa, bir tabağa birer birer kırıp, her kırılan yumurtayı usulle ve sarısı bozulmaksızın sahana almalı. Yumurtaların akları pişmeğe ve beyaz renk almağa başlayınca ateşten indirip sahandaki suyu süzmelidir. Diğer taraftan, tavada kızdırılmış tereyağını yumurtaların üzerlerine gezdirmelidir.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.01.2017


Çılbır

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118858
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
2,329 defa indirildi / yazdırıldı




1 küçük kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı biber
Tuz

Sarımsak dişleri rendeleyerek yoğurtla karıştırılır. Bir tabağa aktarılır.
2 yumurta çırpılarak yağda pişirilir.
Pişen yumurta sarımsaklı yoğurdun üzerine konur.
Üzerine kırmızı biber serpilerek servise sunulur.



Çılbır

deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc126339
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
1,578 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yumurta
200 gram yoğurt
1,5 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz

5 bardak su, bir çorba kaşığı tuz ve 1,5 çorba kaşığı sirkeyi aynı kaba koyun ve kaynamasını bekleyin. Su iyice kaynadığı zaman ateşi lasın. Sonra yumurtaları teker teker, bir kaba kırın, sonra bunları yavaşça ateşteki tencereye kaydırın. Bu işlem bittikten sonra tencerenin kapağım kapayıp 2-4 dakika kadar daha pişirin. Sonra yumurtaları süzgeçli bir kepçe ile buradan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üstüne çatalla dövdüğünüz yoğurt ile kızdırıp, bir çay kaşığı kırmızı biber koyduğunuz yağ ilave edip, bu şekilde servis yapın.


Fotoğraf "uzun yol" tarafından gönderildi. 11.06.2020


Çılbır

yumak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc140881
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2019
895 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 adet yumurta
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Nane

Yoğurdu bir kapta çırparak pürüzsüz hale getirin. İçine tuz ve sarımsak ekleyin. Hazırladığınız yoğurdu servis tabağına koyun.
Bir tencereye su, tuz ve sirke koyarak kaynatın. Su kaynayınca üzerine yumurtaları kırın. Yumurtalar suda 4-5 dakika piştikten sonra kepçe ile yavaşça alın ve yoğurdun üzerine koyun.
Üzerine kızdırılmış pul biberli yağ gezdirin ve nane ekleyin.



Çılbır

fato abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc142022
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019
644 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Geniş bir tencereye su, tuz ve sirkeyi koyup, kaynatın. Su kaynayınca yumurtaları suya yakın tutarak birer birer kırın. Yumurtaların birbirine yapışmaması gerekir.
5 dakika sonra pişen yumurtaları el kevgiriyle sudan alın, suyunu iyice süzerek servis tabağına koyun ve üzerine yoğurt dökün. Bir tavada tereyağını eritin ve toz biberi içinde yakın. Bu sosu yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.



Çılbır

ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151640
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Karabiber

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın ve sirkeyi ekleyin.
Yumurtanın sarısını bozmadan bir kabın içine kırın ve hazırladığınız sirkeli suyun içine bırakın.
Yumurtaları dilerseniz tek tek dilerseniz hepsini aynı anda yapabilirsiniz.
Yumurtaların sarıları sulu, beyazları ise tam pişmiş olmalıdır. Bu kıvamı yakalayabilmek için 4-5 dakika yeterli olacaktır.
Yumurtalar pişerken bir yandan yoğurda tuz ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız yoğurdu servis tabağına alın.
Pişen yumurtaları da kevgir yardımıyla sudan alın ve yoğurdun üzerine yerleştirin.
Son olarak tereyağını tavada eritin ve üzerine nane, pul biber ve karabiberi ekleyin.
Yağ kızmaya başladığında ocaktan alın ve yumurtaların üzerine dökün.



Çılbır

yandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151834
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
295 defa indirildi / yazdırıldı




6 bardak su
3 yumurta
1 kaşık üzüm sirkesi
3 kaşık yoğurt
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağI
Pul biber
Kekik
Tuz

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın.
Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın.
Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.
Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Yumurtaları servis tabağına alın.
Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin.
Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin.



Çılbır

horanta
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc152866
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
475 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

4 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Biber salçası
Yoğurt
Tereyağı
3-4 diş sarımsak

İçi su dolu tencereye yumurtalar yavaşça kırılır ve pişmeye bırakılır. Çılbır yapmak için yumurtalar kayısı kıvamında pişirilir. Daha sonra, kevgir yardımıyla yumurtalar suyun içinden süzülerek alınır ve tabağa yerleştirilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Çılbırın sosu için tereyağ tavada eritilir ve üzerine biber salçası eklenir. Arzuya göre karabiber, kırmızı biber ve kimyon koyulur. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt çılbırın üzerine dökülür ve üzerine sos ilave edilip servis edilir.



Çılbır

raziye hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2020
Mesajlar: 42
Şehir: İskenderun Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc155632
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021
231 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Servisi için:
2 dilim kızarmış ekmek
1 çay kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladığında altını kısın.
Sirkeyi ekleyin, kaynar suyu son bir kez karıştırıp bir girdap oluşturun. Dağılmaması için ayrı bir kaba tek tek kırdığınız yumurtaları kaynar suya yavaşça bırakın.
Yumurta akları tamamen pişmiş, yumurta sarıları rafadan kıvamda olmalıdır. Yumurtaları yaklaşık 3-4 dakika kadar kaynar suda pişirin.
Yumurta aklarının düzenli bir şekilde pişmesi için aralarda kevgir yardımıyla hareket ettirerek yumurta sarılarına tutunmasını sağlayın.
Poşe yumurtaları servis tabağına alıp kenar kısımlarını bir kalıp ya da bıçak yardımıyla düzeltin.
Tereyağı sürdüğünüz kızarmış ekmek dilimleri üzerine yumurtaları yerleştirin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle süsledikten sonra servis yapın.

Not: Sirkeyi yumurtaların dağılmaması için suya ekleyin. Yumurta beyazlarını bir kevgir yardımıyla toparlayın arzuya göre dağınık durumda olan kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla düzeltin. Böylelikle daha muntazam şekilli poşe yumurtalar hazırlamış olursunuz.Yumurtaları eklediğiniz sırada su kaynar olmalı ancak çok fazla fokurdamamalı.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2023


Çılbır

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157042
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
253 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 adet yumurta
4 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarımsak

Tuz ve sirke eklediğimiz kaynamış suya yumurtalarımızı kırarak pişiriyoruz. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sos haline getiriyoruz. Hazırladığımız yoğurt sos ve pişen yumurtaları tabaklıyoruz.



Çılbır

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157872
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
383 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul Biber

Tavanın yarısına su koyup kaynatmaya başlayın.
Su kaynayınca yumurtayı sarısını dağıtmadan bir kâseye kırın ardından yavaşça suyun içine bırakın.
4 dakika kadar orta derecede pişirin. Servis tabağına alıp soğumadan tuzunu ekleyin.
Ayrı bir tava içerisinde tereyağı ve pul biberi yakıp yoğurt ve sosu yumurtanın üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2022


Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158239
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
211 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı nane ve pul biber

Derin bir tencerede su kaynatın ve ocağın altını kısın. Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın. Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kasenin içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın. Pişen yumurtaları servis tabağına alarak üzerine çırpılmış yoğurt ve nane ile pul biber dökerek servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024


Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165761
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı




Canan Karatay

4 su bardağı su
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 adet yumurta
1-2 diş sarımsak
4-6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaya tuzu
Kırmız biber

Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Sirkeyi ilave edin.
Yumurtaları önce küçük bir kâseye kırın.(Ayrı olarak) Daha sonra kaynamakta olan sirkeli-tuzlu suyun içine birer birer yavaşça bırakın.
Yumurtaların akı, sarının etrafını sarıp beyaz renk alıncaya kadar pişirin.(Yumurta sarısının kayısı kıvamında kalmasına, çok pişmemesine dikkat edin.) Daha sonra delikli bir kepçe yardımıyla yumurtaları sudan alıp, servis tabaklarına koyun.
Sarımsaklı seviyorsanız, havanda ezilmiş sarımsağı yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine birer kaşık yoğurt koyun.
Tereyağını küçük bir tavada eritin.(kısık ateşte) Kırmızı biberi koyun, hafif cızlayınca, yoğurtlu yumurtaların üzerlerine gezdirip servis edin. Sarımsak ağır gelirse yoğurt sadede olabilir.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166773
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
261 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Bir sahana su koyalım ve kaynatalım. Kaynayınca içine tuz ve sirke atalım. Yumurtaları birbirine yakın şekilde, dağıtmadan kaynayan suyun içine kıralım.
Beyazlar pişince ve sarılar da istediğimiz kıvama gelince (hafif sulu ya da katı, nasıl severseniz öyle) bir kevgir ile yumurtaları sudan çıkaralım ve servis tabağına koyalım. Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştıralım (az biraz tuz da ekleyebiliriz). Tereyağını küçük bir soslukta eritip kızdıralım ve içine pul biberleri atıp yakmadan iki-üç kere çevirelim. Yumurtaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da erimiş tereyağlı sosu gezdirelim.



Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167351
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurta (kişi sayısına göre)
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
Tuz
Pul biber
Kuru nane

Yumurtalar çok çabuk pişeceği için önce yoğurtlu sosu hazırlayın. Az tuz koyduğunuz yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Bir pilav tenceresinde 1 litre kadar su kaynatın. Suya bir tutam tuz atın. Yumurtaları tek tek suya kırın. Akı tamamen beyazlaşan ve sarısı hafif sulu olan yumurtaları delikli bir kevgir ile sudan çıkarın. Servis sırasında yumurtaların üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ dökün.



Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167408
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

Yumurta (kişi sayısına göre)
Su
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
Kuru nane

Yumurtalar çok çabuk pişeceği için önce yoğurtlu sosu hazırlayın. Az tuz koyduğunuz yoğurdu pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Bir pilav tenceresinde 1 litre kadar su kaynatın. Suya bir tutam tuz atın. Yumurtaları tek tek suya kırın. Akı tamamen beyazlaşan ve sarısı hafif sulu olan yumurtaları delikli bir kevgir ile sudan çıkarın. Servis sırasında yumurtaların üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ dökün.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.06.2023


Çılbır

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168098
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2022
312 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 kase süzme yoğurt
1yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane

Orta boy bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyun kaynatın.
Kaynayan suya bir çay kaşığı tuz ve sirke ekleyin
Tenceredeki suyu iyice karıştırarak bir girdap oluşturun.
Akabinde hemen yumurtaları duyun içine kırın.
Haşlanan yumurtaları tek tek alıp servis tabağına ekleyin.
Kasede iyice karıştırdığınız krem kıvamına gelen yoğurdu üzerine dökün.
Küçük bir tavada tereyağını ve baharatları kızartın.
Bunu da üzerine dökün. Çılbırınız hazır.

Not: Dilerseniz. Tabağın altına kızarmış ekmek koyup her kaynayan yumurtayı üzerine koyabilirsiniz.



Çılbır

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170498
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Pul Kırmızıbiber 1 Yemek Kaşığı
Tereyağı 100 Gram
Sarımsak 6 Diş
Yumurta 8 Adet
Az Yağlı Light Yoğurt 350 Gram

Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı kapatarak kayısı olana kadar bekleyin. Diğer tarafta sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın. Servis tabaklarına önce delikli kepçe ile yumurtaları alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Harlı ateşte tereyağını eritip toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.







Çılbır Tarifleri Omlet Tarifleri



(27 adet Çılbır 2,144,065 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort