|
|
ÇILBIR |
|
Havva Atar
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99561
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014
1,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mpd.org.tr
500 gr. Mercimek
1 su bardağı bulgur
2 baş soğan (kıyılmış)
150 gr. Kıyma
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı salça
Tuz
Mercimek sade suda biraz pişirilir. Sonra bulgur ve tuz ilavesiyle de pişirildikten sonra, yağ, kıyma, salça bir tavada kızartılır. yerli tabiriyle sahraç yapılır ve üzerine dökülür. Üstüne reyhan, maydanoz ekilerek yenir.
|
|
ÇILBIR Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|