https://www.milliyet.com.tr
2 adet doğranmış bebek marul
1 adet doğranmış havuç
1 orta boy doğranmış salatalık
1/4 dilimlenmiş turp
400 gram haşlanmış nohut
1/4 demet büyük doğranmış maydanoz
1/4 demet büyük doğranmış nane
1/4 ince doğranmış kırmızı soğan
Sosu için:
Yarım adet avokado
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 adet suyu sıkılmış misket limonu
Çeyrek çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı keten tohumu
Öncelikle salatanın sosunu yapmaya başlayın. Avokadoyu bir çatal yardımıyla ezin.
Elma sirkesi, limon suyu, pul biber, akçaağaç şurubu ve bir tutam deniz tuzunu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Büyük bir kapta marul yaprakları, havuç, salatalık, turp, soğan ve diğer yeşillikleri bir araya getirin.
Üzerini hazırladığınız salata sosunu dökün ve güzelce karıştırın.
Son olarak 1 yemek kaşığı keten tohumunu üzerine serpin.
Cildinizi güzelleştiren salatanız hazır.
|