Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elmasiye Tarifleri > ÇİLEK İSPANYOLET (1 adet - 91,739 defa bakıldı)

ÇİLEK İSPANYOLET


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÇİLEK İSPANYOLET

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13112
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2007
2,103 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo çilek,
200 gram toz şekeri,
75 gram pudra şekeri,
20 gram mısır unu,
2 limonun suyu,

Yapımı: Yarım kilo kokulu çileğin çöplerini çıkarmalı ve bol suda iyice yıkadıktan sonra bir süzgece koyup suyunu iyice süzülmesini temin etmeli. Suyu süzülüp iyice kurulanmış çileklerden on tanesini bir yana ayırdıktan sonra geri kalanını altı düz bir tencereye koymalı. Toz şekerini serptikten, limon suyunu döktükten, limonun beyazsız kabuğundan küçük bir parça kattıktan sonra 1/10 litre sıcak su dökmeli ve tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tenceredekiler kaynamaya başladıktan sonra beş dakika beklemeli. Çilekli karışım beş dakika kaynadıktan sonra bir kahve fincanı sıcak suda eritilmiş mısır ununu tencereye dökmeli. İyice karıştırarak 8 - 10 dakika daha kaynatmalı. Tenceredekileri iyice ezerek ince delikli bir tel süzgeçten geçirmeli ve bir kenarda ılımaya bırakmalı.
Çilekli pelte ılıyınca bunu buz kalıplarına doldurmalı ve buzdolabına kaldırıp iyice dondurmalı.
Servis vakti gelince buz kalıplarını başaşağı ederek çilek peltelerini servis tabağına boşaltmalı. Bir kenara ayırılmış çilekleri peltelerin üstüne veya aralarına serpiştirdikten sonra eldeki pudra şekerini serpmeli ve bu hoş tatlıyı sofraya çıkarmalı.






ÇİLEK İSPANYOLET Tarifleri Elmasiye Tarifleri



(1 adet ÇİLEK İSPANYOLET 91,739 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort