155 gram un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
125 gram tereyağı (soğuk olmalı)
İçine sürmek için:
75 gram çilek marmeladı
Üzerini süslemek için:
60 gram dövülmüş tuzsuz yeşil fıstık veya fındık
Derin bir karıştırma kabının içinde un, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Tereyağını ekleyip, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için gerekirse biraz daha un ilave edin. İyice yoğurduktan sonra da hamuru ikiye bölün. En az 30 dakika dinlendirin.
Hamurları 20 santimetre uzunluğunda rulolar haline getirin. Ortasını kaşık yardımı ile çukurlaştırıp içini marmelatla doldurun.
Fırınınızı 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtın. İçini yumuşamış tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisinin içine iki rulomuzu da yerleştirin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından hemen çıkarıp, henüz sıcakken iki parmak genişliğinde verev dilimlere ayırın. Sonra da üzerine fıstık veya fındık serpip servise sunun.
|