Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İngiliz Yemekleri > ÇİLEK PUDİNGİ (1 adet - 52,781 defa bakıldı)

ÇİLEK PUDİNGİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÇİLEK PUDİNGİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59869
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2011
2,413 defa indirildi / yazdırıldı




Karameli:
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
50 gr (1/4 su bardağı) su
Puding:
6 yumurtanın sarısı
6 yumurtanın akı
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
500 gr acı krema
2 ince limon kabuğu dilimi
Süsleme:
250 gr çilek (üstüne 2 çorba kaşığı portakal suyu dökülüp 2 saat bekletilmiş).

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (170°C) ısıtınız.
Karameli yapmak için, orta boy bir tencereye 1/2 su bardağı şeker ve 1/4 su bardağı su koyarak hafif ateşte, devamlı karıştırarak şekeri tamamen eritiniz.
Ateşin altını açarak, şurup nar gibi kırmızı oluncaya kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, karameli küçük bir pasta kalıbına dökünüz. Kalıbı aşağı yukarı ve sağa sola döndürerek karameli kalıbın her tarafına bulayınız. Kalıbı, bir kenara bırakınız.
Büyük bir kaba yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı şekeri koyup yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla karışım açık bir renk alıp kalınlaşıncaya kadar çırpınız.
500 gr kremayı, orta boy bir tencerede orta ateşte limon kabuğuyla birlikte ısıtıp (kaynamamasına dikkat ediniz), tencereyi ateşten alınız; kapağını kapayarak 20 dakika bir kenarda bekletiniz.
Limon kabuklarını tencereden çıkarıp, kremayı yavaş yavaş ve telle devamlı çırparak yumurta sarılı karışıma ekleyiniz.
Büyük boy bir kapta, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla iyice sertleşinceye kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla, yumurta aklarını yumurta sarısı ve krema karışımına ekleyiniz. Hazırladığınız pudingi karamel buladığınız pasta kalıbına dökünüz. Kalıbı, içine yarıya kadar su doldurulmuş fırın kabının içine oturtarak, önceden ısıtılmış fırında 25 dakika, parmakla dokunulduğunda sert oluncaya kadar pişiriniz.
Fırından su dolu kabı alıp, içindeki kalıbı çıkararak dibini kurulayınız. Soğuması için 2 saat buzdolabında bırakınız.
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarında bir bıçağı çepeçevre gezdirerek, pudingin kalıptan çıkarılmasını kolaylaştırınız.
Kalıbın altını kaynar suya batırıp çıkarınız. Bir servis tabağına ters çeviriniz.
Pudingin ortasına portakal suyunda bekletilmiş çilekleri yerleştirip hemen servis ediniz.

Not: Çilek pudinginin, servis tabağına çevrildiğinde dibi hafif ve köpük gibi, üstü ise dümdüzdür.






ÇİLEK PUDİNGİ Tarifleri İngiliz Yemekleri



(1 adet ÇİLEK PUDİNGİ 52,781 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort