https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
0,5 çay bardağı çiğ badem
Çilek püre:
400 g çilek
0,5 çay bardağı toz şeker
Sütlaç:
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Sütlaç
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Süslemek için:
Çilek
Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin. Bir kaseye su koyup bademleri içine koyun ve buzdolabında bekletin.
Çilekleri mutfak robotuna alıp püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine toz şekeri ilave edin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye koyup üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10 dakika ılıtın.
Sütlacı aralara çilek püresi ve badem koyarak kuplara paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kupları çilek ile süsleyerek servis yapın.
|