|
Çilekli Chia Soslu Muhallebi |
|
esila doğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc125365
Gönderme Tarihi: 16.May.2017
988 defa indirildi / yazdırıldı
|
Muhallebi için:
1 buçuk yemek kaşığı tam buğday unu
1 buçuk yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket damla sakızlı vanilya
3 su bardağı süt
Çilekli sos için:
1 yemek kaşığı chia tohumu/çiya
1 kase çilek
1 paket bisküvi (petit beurre)
3 ceviz
Çilekleri rondoya atın ve biraz parçalayın. Biraz taneli bırakın. Sos tencerenize çilekleri alın ve kaynatmaya başlayayın. Kaynayınca chia tohumunu ilave edin. 10 dakika kaynatın. Kaynadıkça koyulaştığını göreceksiniz.
Kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Bisküvi ve cevizleri un gibi olana kadar rondoda çekin ve bir kenara alın.Muhallebi içi sütü, damla sakızlı vanilyayı, nişasta ve unu tencereye alıp ocağı açmadan homojen karışım elde edene kadar çırpın. Homojen karışım olunca ocağın altını açın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın.
Muhallebiniz sıcakken kuplarımıza 1 kepçe muhallebi koyun. Muhallebinin üstüne 1 buçuk yemek kaşığı ceviz-bisküvi karışımından ekleyin. Tekrar 1 kepçe muhallebi ekleyin. En üste hazırladığınız çilekli chia tohumu sosundan 1 buçuk yemek kaşığı ekleyip düzgünce yayın. Muhallebinizin üstünü arzunuza göre süsleyin.
Oda sıcaklığına gelince muhallebinizi dinlenmesi ve soğuması için buzdolabına kaldırın. En az 2 saat dinlendikten sonra tüketin.
|
|