Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çilekli Çikolata Soslu Toplar (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Çikolata Soslu Toplar (Fransa)

Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc6442
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,385 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler;

- 1 cup=250 ml=1 buyuk su bardagi su
- 3 yemek kasigi=45 ml tereyağ
- 1 yemek kasigi=15 ml seker
- 1 tatli kasigi=4 ml limon kabugu rendesi
- bir tutam tuz
- 1 kap=250 ml un
- 4 yumurta
- pudra sekeri
- erimis cikolata yada cikolata sosu ( ben 40 gr kadar cikolatayi 3-4 yemek kasigi kadar kremayla karistirip sos yaptim, bu tatliyi 4 tane yaptigimi icin cikolatayi az kullandim. Geri kalan kurabiyelerimi buzluga kaldirdim. Her zaman elimin altinda hazir profiterol kurabiyelerim oldu boylece)

Kremasi;

- 2 kap= 500 ml %35`lik krema yada krem santi yada cirpilinca krem santi kivamina gelen krema
- 1 yemek kasigi=15 ml seker
- 1 tatli kasigi=4 ml vanilya esansi
- 1 kap=250 ml cilek ( asil tarifde cilek, frambuaz vb vardi, ben evde cilek oldugu icin sadece cilek kullandim)

Yapilisi;

- Firininizi 200 C ye ayarlayin. Ilk bes malzemeyi (su, tereyağ, seker, limon kabugu ve tuzu) orta ateste isitin. Kaynayinca ocagi kapatin. Unu bir kerede bosaltin ve tahta kasikla hizli hizli karistirin.
- Karisimi derin bir kaba alin. Mikserle karistirirken yumurtalari her defasinda 1 kere kirip ekleyin. Dorduncu yumurtayi eger gerekli olursa ekleyin. Hamur, ne kurabiye hamuru gibi kati olacak ne de civik olacak. Kurabiye hamurundan biraz daha civik olacak.( Ben 4 yumurtayida ekledim)
- Yaglanmis bir tepsiye karisimdan bir kasik yardimiyla limon buyuklugunde yuvarlak kurabiyeler gibi parcalar koyun.
- 25-30 dk kadar yada uzerleri kizarana kadar pisirin. Firinda piserken asla firinin kapagini acmayin. Pistikden sonra firin tamamen soguyana kadar firininizi acmayin.
- Kurabiyelerinizi ortasindan ikiye ayirin.
- Aralarina hazirladiginiz kremadan koyup kapatin.
- Uzerine cikolata sosu gezdirin. Sos donunca pudra sekeri serpin..

Kremanin Yapilisi;

- Kremayi mikserle cirpin. Ya da krem santiyi tarifine gore hazirlayin. Seker ve vanilya esansini ekleyin. Cilekleride ekleyip kasikla karistirin.
(ben cileklerin cogunu daha sonra kremanin ustune dizdim. Yarisini kremanin icine kattim).






Çilekli Çikolata Soslu Toplar (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Çilekli Çikolata Soslu Toplar (Fransa) 98,753 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort