9-10 adet çilek
1 adet elma
Hamur için:
2 su bardağı un
100 gram margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı soğuk su
Üzeri için:
1 çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2/3 su bardağı toz şeker
Un, margarin, yumurta ve soğuk suyu karıştırıp bir hamur elde edin. Hamuru 22 cm çaplı bir kalıbın dibine yayın. Elmayı soyup dilimleyin. Çilekleri ayıklayıp dilimleyin. Hamurun üzerine elma ve çilek dilimlerini dizin. Diğer tarafta yumurta, toz şeker ve vanilyayı çırpın. Rendelenmiş hindistancevizini ekleyip karıştırın. Karışımı meyvelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|