Yarım kg Ispanak (yaprakları güzel şeçilen)
2 tane ince yeşil soğan
1/2 kase badem
1 kase çilek
Avuç içi kadar taze dereotu
1/4 su bardağı üzüm sirkesi
1/4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı ince kıyılmış sarımsak
Tuz
Karabiber (çay kaşığı ucu kadar)
Hardal tozu (çay kaşığı ucu kadar, isteğe bağlı)
Soğan tozu (çay kaşığı ucu kadar, isteğe bağlı)
Zeytinyağı
Ispanakları iyice yıkayalım ve havlu peçete yardımıyla kurutalım. Yapraklarını elimizle kopartalım. Yaprakları diri olan ıspanağı tercih etmemiz salatanızı daha gösterişli kılacaktır. Taze fesleğeni yıkayalım ve kurutalım. Fesleğeni ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım ve salatamıza ilave edelim. Bademleri 2 parçaya kıyalım (kıyılmış badem veya bütün bademde kullanabilirsiniz) ve salatamıza ilave edelim. Bir kase çileğin yaprak kısımlarını ayırıp iyice yıkalaylım. Çilekleri birkaç parçaya bölelim ve servis tabağına aldığınız ıspanak salatanızın üzerine ilave edelim. Diğer taraftan küçük bir kase içerisinde sirkeyi, şekeri, tuzu, karabiberi, hardal tozunu ve soğan tozunu karıştıralım. Daha sonra zeytinyağını ilave edelim ve birkaç dakika beklettikten sonra salatamızın üzerine ekleyelim. Çilekli Ispanak Salatamız servise hazır.
|