Sosu için:
3 yemek kaşığı altın balzamik sirke
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı doğranmış arpacık soğan
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı su
1/8 çay kaşığı tuz
Taze karabiber
Tavuk için:
1 adet kemiksiz derisiz tavuk göğsü
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Salata için:
6 fincan bebek ıspanak
3 su bardağı dilimlenmiş çilek
60 gram yumuşak keçi peyniri
Küçük bir kabın içinde balzamik sirkeyi, sızma zeytinyağını, doğranmış arpacığı, balı, suyu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Tavuğu kızartmadan önce öğütülmüş sarımsak ile karıştırın ve tavukları ızgarada 10-11 dakika boyunca iyice kızartın. Tavuklarınız kızardıktan sonra kesme tahtasının üzerinde belli bir açıyla dilimleyin.
Büyük bir kapta ıspanakları ve hazırladığınız sosu karıştırın. Çilekleri ve keçi peynirini dilimleyip salata kâsesine dökün. Üzerine dilimlediğiniz tavukları da ekleyin ve karıştırın. Hem hafif hem lezzetli yaz salatanız hazır!
|