|
|
ÇİLEKLİ PINAR MİLFÖY |
|
Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90965
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet Pınar Milföy Hamuru
10 adet çilek
60 gram şeker
1/2 limon suyu
1 yumurta
Süsleme için:
40 gr pudra şekeri
Milföy hamurunu biraz yumuşaması için unlanmış zeminde bekletin. Çilekleri, derin bir kasedeki şekerli limon suyu içine atıp iyice karıştırın. Daire şeklinde kalıp kullanarak, her bir milföy hamurundan iki adet daire şeklinde hamur elde edin. Milföy hamurlarını aralarına yumurta akı sürerek birleştirin. Her birinin ortasına birer tane çilek yerleştirin. Hamurların üstlerine yumurta sarısı sürün. Daha önceden ısıtılmış fırında 15 dakikada pişirin.
|
|
ÇİLEKLİ PINAR MİLFÖY Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|