1 paket Pakmaya Çilekli Puding
3,5 su bardağı süt (700 ml)
Pelte için:
4 kivi
1 şeftali, tercihen olgun ve yumuşak
2 su bardağı su (400ml)
3 yemek kaşığı Pakmaya Buğday Nişastası
1 çay bardağı toz şeker (80 g)
Üzeri için:
4 dilim kivi
Taze nane yaprakları
Pakmaya Çilekli Pudingi sütle birlikte tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak pudingi kıvamına gelene dek pişirin. Pudingi ocaktan alın, servis kaselerinin yarısına kadar paylaştırıp soğumaya bırakın.
Pelte için meyvelerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın ve mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek karıştırın.
Nişastayı soğuk su ile inceltin ve kalan tüm pelte malzemesi ile birlikte tencereye aktarın.
Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana dek pişirin.
Pelteyi ocaktan alın. Ilınınca, soğuyan pudinglerin üzerine paylaştırın.
Soğuyunca ince dilimlenmiş kivi ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
|