Kısa URL: https://ml.md/lc118979
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2016
1,346 defa indirildi / yazdırıldı
Çiğdem Engin
3 su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı şeker
1 poşet krem şanti (toz halde)
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Bulamak için:
Hindistancevizi
Üstü için:
Çilek reçeli veya dilediğiniz bir reçel
Şeker irmik ve süt ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra toz krem şanti ve Hindistan cevizi eklenip elle yoğrulur. Biraz dinlendirilir. Cevizden daha iri parçalar kopartılarak yuvarlanır. Hindistan cevizine bulanır. Ortası çukurlaştırılarak çilek reçeli konulur. Buzdolabında soğutularak servis yapılır. Not: Tatlıyı sulandırmaması için reçel servise yakın bir zamanda konulmalı.