10 adet siyah üzüm
15 adet çilek
50 gr fındık
1 adet pudra şekeri
1 paket toz tart jölesi
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı sana
4 adet milföy hamuru
Çilekleri ayıklayıp, halka halka doğrayın. Üzümlerin saplarını ayıklayın. Tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp toz şeker ve çekilmiş fındıkları ilave ederek 5 dakika kavurun. Beş dakika oda sıcaklığında beklettiğimiz milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup, ters iki köşelerden bir parmak pay kalacak şekilde L gibi bıçakla kesin. L birleşme köşesinden tutarak, ters köşeye katlayıp, yapıştırın. Aynı işlemi ters köşe içinde uygulayın. Hamurun ortasında oluşan baklava şeklinin içine hazırladığınız fındıklı şekerli harçtan koyun. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine dizip, kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Hamurları 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip, servis tabağına alın. Hamurlar pişerken jöleyi hazırlayın. Pişen hamurların üzerini doğranmış çilek ve üzümlerle süsleyip, meyvelerin üzerine de jöle sürüp, dondurun. Tatlıları soğuk olarak arzuya göre dondurma ile servis edin.
|