|
|
Cillincop (Antalya) |
|
kaycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2020
Mesajlar: 40 Şehir: MALATYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc150968
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2020
1,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
Yarım su bardağı tahin
1 çay bardağı çitlembik
1 su bardağı pekmez
Yarım su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çitlembik tohumlarını havanda yağı çıkıncaya kadar dövüp kenara alın.
Pekmezi, suyu ve şekeri derin bir kasede karıştırın.
Unu tencereye koyun.
Kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak iyice kavurun.
Kavurduğunuz una dövdüğünüz çitlembikleri ve tahini ekleyin.
Karıştıra karıştıra tahini una yedirin.
Pekmezli su karışımını azar azar ekleyerek helvanın kıvam almasını sağlayın.
Helvayı ılınmaya bırakın.
Ardından kaşık kaşık alarak şekillendirip servis tabağına alın.
|
|
Cillincop (Antalya) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|