|
Cimcik Baklava (Gaziantep) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159059
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2021
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
İç dolgusu için:
300 gram Antep fıstığı
Üzeri için:
150 gram tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hamur için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan biraz kuru bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Sonrasında hamuru 8 bezeye ayırın ve nişasta yardımıyla tabak boyutuna gelene kadar açın.
Dinlenmesi için hamurları tepsiye alın ve bir saat kadar bekletin.
Dinlenen hamurlardan 4 bezeyi mümkün olduğunca ince bir şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin.
Hamurları ortadan ikiye katlayın, böylelikle sekiz kat elde etmiş olacaksınız.
Üzerlerine bolca Antep fıstığı serpin ve rulo şeklinde yuvarlayın.
Rulo şeklinde sarmış olduğunuz hamurları tepsi boyutunda kare olacak şeklinde kesin.
Kestiğiniz hamurların üzerini fiyonk şeklinde hafifçe büzün.
Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağını gezdirin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Şerbetini su ve şekeri kaynatarak hazırlayın ve kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın.
Şerbet de hazır olduktan sonra baklavaya dökün ve şerbetini çekmesini bekleyin.
Diğer kalan 4 bezeyi de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
|
|