|
|
Çimdik Mantı |
|
Cemo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc106308
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015
1,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek hamuru
İç malzeme için:
300 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Öncelikle iç malzeme için kıyma, rendelenmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp, içlerine etli harçtan çok az koyarak, kapatın. Bol kızgın sıvıyağda kızartın ve fazla yağının çıkması için kağıt havlu üzerine alın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Mantının fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına aktarın ve üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Pulbiberi tereyağında kızdırıp, mantının üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Çimdik Mantı Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|