3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
100 gram peynir
2 adet sosis
1 adet domates
1 adet biber
1 tatlı kaşığı çörekotu
Tuz
Otuz santim çapındaki bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yayın. Kalan iki yufkayı rulo şeklinde sarıp, iki santim kalınlığında kesin. Karıştırarak şeritler oluşturun. Tepsideki yufkanın üzerine yayın.
Yumurta, yağ, süt ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine döküp 10 dakika bekletin. Peynir ve çörek otunu ezin, sosis, domates ve yeşil biberi ilave edip karıştırın. Karışımı yufkaların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
|