https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı aşurelik buğday (keşkeklik buğday)
250 gram çiriş otu
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
5 su bardağı su veya et suyu
Keşkeklik buğdayı bir gece önceden bol su ile ıslatın.
Ertesi gün buğdayı süzün ve büyük bir tencerede üzerine 5 su bardağı su veya et suyu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın. Buğdaylar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Çiriş otunu iyice yıkayıp doğrayın ve kavrulmuş soğanların üzerine ekleyin. Otlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurun.
Çiriş otlu karışımı, pişen keşkeklik buğdayın içine ekleyin. Karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ilave edip karıştırın.
Tüm malzemeleri kısık ateşte 10 dakika daha pişirin, lezzetlerin iyice karışmasını sağlayın.
Sıcak servis edin.
|