|
Çirli Et |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc38870
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2009
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemeler:
500 gr kemikli kuşbaşı et
300 gr kayısı kurusu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 adet ince doğranmış
kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Tencerede tereyağı eritilip ince doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Kemikli kuşbaşı etler ilave edilip beraber karıştırılır. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip suyu dökülür. Ağır ateşte etler pişmeye bırakılır. Etler pişmeye yakın kuru kayısılar atılır ve beraber kaynamaya bırakılır. Etler piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.
|
|