|
Cirmiş Ekmeği (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44438
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
Mayasız bir hamur türü. Buğday başakları toplanırken kırık başlı başaklar bir yerde toplanıp daha sonra tokmakla dövülüp buğday taneleri alınarak tam olarak kurumamış buğday taneleri el değirmeninde öğütülüp mayasız bir hamur hazırlanarak sac üzerinde pişirilerek yenen bir ekmek. Bu ekmek türünde iyice ezilmemiş olduğundan içinde kırık kalmış buğdayla yapılmış sac ekmeği elde edilmiş olacaktır. Farklı lezzette bir sac ekmeği. Ancak günümüzde yapılmamaktadır.
|
|