Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çırpılarak Hazırlanan Hamur Tatlıları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çırpılarak Hazırlanan Hamur Tatlıları

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95567
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
4,098 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar:
Çırpılarak hazırlanan hamur tatlıları fırında pişirilir.
Pişirme esnasında hamurun üzeri sertleşinceye kadar fırının kapağını açmamaya
dikkat edilmelidir.
180 °C’ de önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Bazı yörelerde yoğurt tatlısı kaşıkla kızgın yağda kızartılarak hazırlanır.

Şurup Kullanma:
Çırpılarak hazırlanan hamur tatlılarının şurupları kıvamlı şuruptur.
Kıvam olarak pişirilerek yapılan hamur tatlılarının şuruplarından daha kıvamsız
olup, mayalı hamur tatlılarının şuruplarına göre de daha kıvamlıdır. Ancak her
iki şekliyle de kullanılabilirler.
Pişirilen hamur fırından çıktıktan sonra şurup ılık olarak ilave edilmelidir.
20-30 dakika hamurun şurubu çekmesi için yeterlidir.

Süsleme ve Servise Hazırlama:
Portakal sosu ve diğer meyve sosları
Çikolata parçacıkları
Krema
Krem şanti
Çeşitli karamel çubukları
Meyve şekerlemeleri
Kıyılmış Antep fıstığı, badem, fındık ve hindistancevizi kullanılabilir.

Saklama Süresi ve Isısı:
Bu yöntemle hazırlanan hamur tatlıları 3-5 gün içerisinde tüketilmelidirler. En uygunu taze olarak tüketilmeleridir.






Çırpılarak Hazırlanan Hamur Tatlıları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Çırpılarak Hazırlanan Hamur Tatlıları 34,202 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort