|
Çıtır Baklava Böreği |
|
İkinci Perde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2011
Mesajlar: 38 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc77835
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2012
1,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Hamurişi
1 Paket Baklava Hamuru
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı süt
500 gr peynir
1 Adet yumurta
Sana yağını eritip içine 1 bardak süt ilave edip karıştırın. Baklava yufkasını poşetinden çıkartıp açın ama üzerini bir bezle örtün yoksa hemen kuruyup parçalanır. Yufkaları alınca hemen kapatın. Bir yufkayı serin üzerine bir kaşık SANA sıvı karışımdan döküp fırça ile sürün üzerine bir yufka daha serip yine sıvıdan sürün ve 3. yufkayıda serdikten sonra yağlı karışımdan sürüp kısa kenarına peynir koyun ve çok sıkı olmadan rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Bir paket yufkadan 2 tepsi börek çıkıyor. Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam yada çörek otu serptikten sonra börekleri istediğiniz büyüklükte kesin.200 derecede ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.04.2024
|
|