Malzeme
- 1 paket Sana yağı
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- Üzeri için:
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Derin bir kâsenin içine yumurtaları pudra şekerini, yumuşamış Sana yağını koyup, bir çırpıcı veya mikser yardımı ile harç krema kıvamına gelene kadar çırpınız.
Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edin.
En son olarak vanilyayı koyup, karıştırın.
Kek harcını sıvı sana ile yağlanmış kek kalıbına alıp, kaşığın sırtı üzerini düzeltiniz.
Ayrı bir kâsede iri çekilmiş fındığı, tarçını ve şekeri karıştırıp, kek harcının üzerine döktükten sonra, kaşık ile üzerini düzeltiniz.
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Pişen keki kalıbında 10 dak. bekletip, servis tabağına ters çeviriniz.
|