MALZEMESİ
1 desilitre şeker
200 gram margarin
6 desilitre un
3 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1+1/2 desilitre krema
1 desilitre süt
HAZIRLANIŞI
Şeker ve margarini yumuşak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu, tuzu da ekleyip bulamaç haline getirin. Daha sonra kremayı, sütü de ekleyip elde ettiğiniz hamuru unlanmış zeminde 1 1/2 cm. kalınlığında yuvarlayın. Bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde kesin. 250 derecede ısıtılmış fırınınızda 5-8 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkan gevrekleri üst kısımlarından bıçakla delip, pembeleşinceye kadar yağda kızartın. Servis yapmadan önce soğumaları için bekleyin.
|